TILAUSKUVAT

Teen  sopimuksen mukaan maalauksia mistä tahansa aiheesta, mikä on silmillä nähtävissä. Joko paikan päällä mallista tai/ ja digikuvan välityksellä. Varmimmin onnistuvat
-    maisemat: maalais-, meri- kaupunki. jnpp,
-    rakennukset palatsista kesämökkiin: mitä vanhempi ja monimutkaisempi, sen parempi ,
-    veneet & laivat: höyrylaivat ja erilaiset puu-alukset tarttuvat luontevimmin paperille, mutta moderni  purjevene ja jopa muskelivenekin voi onnistua sopivassa ympäristössä, onpa matkustajalaivoistakin saatu tunnistettavia

Muotokuvat elävistä olennoista, kuten ihmisistä, koirista ja kissoista sovitaan ja harkitaan tapauskohtaisesti.


Tilauskuvien tekniikka voi olla mikä tahansa vesiliukoinen, siis akvarelli, akryyli, peiteväri, pastelli, tussi, lyijykynä, liitu tms. Yleensä yhdistelen eri tekniikoita kohteen mukaan parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Toteutus tapahtuu maiseman tms kohdalla siten, että taiteilija tulee paikalle omalla tai tilaajan kyydillä, tekee luonnoksia ja napsii digikuvia soveliaista kuvakulmista. Työn koko ja alustava kustannusarvio sekä aikataulu sovitaan ennen maiseman vaihtoa, minkä jälkeen taiteilija vetäytyy studioonsa ja ilmaantuu sieltä aikanaan valmis maalaus kainalossa. Tilaajalla on tietysti aina mahdollisuus esittää kommentteja ja toivomuksia, jotka huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Pakottavassa tapauksessa (uponnut vene, palanut talo tms) voidaan maalauksen lähtökohtana käyttää myös tilaajan toimittamaa valokuvaa ja suullista perimätietoa, jolloin tekijä ei vastaa kuvan yhdennäköisyydestä?

Onnistuneesta maalauksesta voi tehdä sovittaessa laservedoksia, postikortteja yms, joita asiakas voi jaella tuttujen ja sukulaisten iloksi.

Lähetän tarvittaessa e-maililla esimerkkejä asiakasta kiinnostavasta aihepiiristä tekemistäni aiemmista maalauksista, joita ei ole tarkoitettu yleiseen jakeluun.